Optimale recycling

Alle apparaten en lampen die u inlevert, laten wij optimaal recyclen. Zo zorgen we er samen voor dat nuttige grondstoffen behouden blijven en schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. 


10.000 inleverpunten

Door eenvoudig en gratis apparaten en lampen in te leveren, kunt u met een gerust gevoel blijven genieten van nieuwe spullen en draagt u bij aan een beter milieu. Inleveren kan bij uw gemeente of bij een Wecycle-inleverpunt in de buurt.


Voorlichting en educatie

Wij stimuleren jong en oud met inzamelcampagnes, winacties en educatie om afgedankte apparaten en lampen in te leveren voor recycling. Lees meer over educatie

Inleverpunt zoeken


Vind hier gemakkelijk de dichtstbijzijnde inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.  De WecycleZoeker geeft punten weer waar je e-waste gratis kan inleveren zonder een nieuw product te kopen.

Ik ben een
Ik wil inleveren
?
?
Mijn postcode is

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Waar kan ik mijn oude apparaten en lampen gratis inleveren?

  Alle afgedankte energiezuinige lampen (spaarlampen, ledlampen, tl-buizen) en elektrische apparaten (alles met een stekker of batterij) kunt u inleveren voor recycling. 

  U kunt uw afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen gratis inleveren:

  • Op de milieustraat van uw gemeente
  • In de winkel bij aankoop van een soortgelijk product
  • Bij de bezorger van een soortgelijk product dat u online heeft gekocht.

  Deze inlevermogelijkheden zijn wettelijk geregeld.

  Kleine apparaten en spaar-/ledlampen kunt u gratis inleveren bij de Wecycle-inleverbak in 3.500 winkels en bij 165 kinderboerderijen. Vind een Wecycle-inleverpunt bij u in de buurt met de WecycleZoeker.

  WecycleZoeker

 • Wat doet Wecycle met scholen?

  Het is belangrijk dat jonge mensen leren om afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in te leveren voor recycling. Daarom werken wij samen met 2.000 scholen. 

  Educatie

 • Heeft Wecycle winacties?

  Lever gratis uw apparaten of lampen in en maak kans op een mooie prijs. Deze acties lopen:

  • Inzamelactie gemeenten voor lokale goede doelen (t/m 31 december)
   Meer informatie

  Lever in en win!

  Winacties

 • Ik wil (meer weten over) de inzamelbox Jekko

  Jekko is de praktische inzamelbox voor thuis. Met de Jekko kunt u oude kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen netjes op één centrale plek bewaren. Vervolgens kunt u dit gescheiden inleveren. De Jekko is gratis verkrijgbaar via een aantal scholen, winkels, kinderboerderijen, Repair Cafés en gemeenten.

  Jekko

 • Hoe kan ik een professioneel, groot elektrisch apparaat verantwoord afdanken?

  Heeft u een professioneel en groot elektrisch apparaat, dan kunt u bij ons een brengorder aanvragen. U kunt u het apparaat bij één van de locaties inleveren die op de brengorder staan vermeld. Een groot apparaat weegt meer dan 200 kilo of heeft een omvang van 1,5 x 1,5 x 1,5 meter (of nog groter).

  Brengorder

 • Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?

  Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.


Inleveren is terugkrijgen

Optimale recycling

Als u apparaten en lampen inlevert, draagt u bij aan de circulaire economie. Wij zorgen ervoor dat grondstoffen behouden blijven en voorkomen dat schadelijke stoffen in het milieu belanden. Ook vermijden we door recycling de uitstoot van CO₂.

Steun uw kinderboerderij met een oude föhn

Veel kinderboerderijen zijn partner van ons en ontvangen een sponsorbijdrage. Steun de kinderboerderij bij u in de buurt: lever ook hier kleine apparaten in. U vindt de deelnemende locaties met de WecycleZoeker.

Vind inleverpunt

Inzamelactie scholen

Jong geleerd, is oud gedaan. Door kleine apparaten in te zamelen op school, leren kinderen waarom recycling belangrijk is. Bovendien verdienen de scholen mooie prijzen. 

Naar educatie

Zo werkt de recycling van e-waste


Alle ingeleverde apparaten en lampen worden gerecycled. De grondstoffen kunnen opnieuw gebruikt worden en de schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. Nieuwsgierig hoe dit gaat? Bekijk de video’s!

Recycling televisies en monitoren

Recycling spaarlampen en TL-buizen

Recycling koel- en vriesapparaten

Recycling groot witgoedapparaten

Recycling kleine elektrische apparaten

Recycling televisies en monitoren

Recycling spaarlampen en TL-buizen

Recycling koel- en vriesapparaten

Recycling groot witgoedapparaten

Recycling kleine elektrische apparaten

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 610

Sacha de Haas

Management Assistent

Wendy van Beest

Office Manager

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.