Wettelijke verplichting

Als producent/importeur van e-bikes bent u wettelijk verplicht om aan overheid te rapporteren hoeveel e-bikes u op de markt heeft gezet. Ook dient u deze producten aan het einde van hun levensduur in te zamelen en te recyclen. Wecycle is uw samenwerkingspartner om deze zogenoemde wettelijke producentenverantwoordelijkheid op deze punten voor u uit te voeren. Tevens kunt u de verplichte registratie bij het Nationaal (W)EEE Register via ons regelen. Neem contact met ons op voor meer informatie via e-mail of via (079) 7600 630.

Tarief op maat

Afhankelijk van de hoeveelheid e-bikes die u op de markt zet, biedt Wecycle u een tarief op maat. Zo bent u ervan verzekerd dat u niet teveel betaalt. Neem contact met ons op voor een offerte passend bij uw business. Dat kan via e-mail of via (079) 7600 630.

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Waarom val ik onder de wettelijke producentenverantwoordelijkheid?
  Sinds 15 augustus 2018 vallen ook e-bikes onder de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (regeling AEEA) en heeft u bepaalde verplichtingen. Een volledig overzicht hiervan staat in de regeling AEEA, waarvoor de overheid een leeswijzer heeft gemaakt.

 • Wat zijn mijn verplichtingen?

  De belangrijkste verplichtingen voor producenten/importeurs die vallen onder de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (regeling AEEA) zijn als volgt:

  • Verstrekken van informatie aan Wecycle voor de registratie aan het Nationaal (W)EEE Register
  • Opgave doen van de geïmporteerde of geproduceerde e-bikes (aantallen en gewichten) die u op de Nederlandse markt zet, per kwartaal of per jaar
  • Markeren van e-bikes in de vorm van een doorgekruiste, verrijdbare afvalbak. Voorbeeld: 

             

  Wecycle

  • Inzameling en verwerking van e-bikes volgens verplichte normen
  • Registratie bij en rapportage aan het Nationaal (W)EEE Register

 • Wat zijn de tarieven?
  Wecycle biedt u een tarief op maat aan, zodat u aan uw wettelijke verplichtingen kunt voldoen zonder teveel te betalen. Neem contact met ons op voor meer informatie via e-mail of via (079) 7600 630.

 • Hoe kan ik mij aanmelden?

  Wilt u effectief en kostenefficiënt voldoen aan uw wettelijke verplichtingen? Kies dan net als 1.800 producenten & importeurs voor een solide en betrouwbare partner. Neem voor het aanmeldformulier contact met ons op via e-mail of via (079) 7600 630.

 • Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?

  U kunt contact opnemen via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630.

Over Wecycle

Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk. Wij organiseren in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Dit doen we effectief en kostenefficiënt voor 1.800 producenten en importeurs. In 2018 hebben we 105,5 miljoen kilo e-waste ingezameld en dit voor 95 procent nuttig laten toepassen. Hiermee is ook 294 miljoen kilo CO2 vermeden. Klik hier voor een overzicht van de feiten cijfers

Neem contact met ons op

Graag beantwoorden wij uw vragen over de wettelijke producentenverantwoordelijkheid rond e-bikes, het Nationaal (W)EEE Register en wat Wecycle voor u hierbij kan betekenen. Neem contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630

Anita de Reus

Relatiebeheerder

Naomi Boeree

Relatiebeheerder

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.