10.000 inleverpunten

Door eenvoudig en gratis apparaten en lampen in te leveren, kunt u met een gerust gevoel blijven genieten van nieuwe spullen en draagt u bij aan een beter milieu. Inleveren kan bij uw gemeente of bij een Wecycle-inleverpunt in de buurt. 

Jekko testfamilie

Wij horen graag hoe u de Jekko gebruikt en wat u vindt van deze inzamelbox. Doe ook mee, meld u aan en vul de vragenlijst in. Daarmee maakt u kans op een diner voor twee personen. 

Optimale recycling

Alle apparaten en lampen die u inlevert, laten wij optimaal recyclen. Zo zorgen we er samen voor dat nuttige grondstoffen behouden blijven en schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen.

Inleverpunt zoeken


Vind hier gemakkelijk de dichtstbijzijnde inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.  De WecycleZoeker geeft punten weer waar je e-waste gratis kan inleveren zonder een nieuw product te kopen.

Ik ben een
Mijn postcode is
Ik wil inleveren
?
?

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wat is de Jekko?

  Jekko is de praktische inzamelbox voor thuis, gratis verkrijgbaar bij diverse gemeenten, winkels, scholen en kinderboerderijen. Met de Jekko kunt u gebruikte kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen netjes op één centrale plek bewaren. Vervolgens kunt u dit gescheiden inleveren voor recycling.

 • Is de Jekko gratis?

  Ja, de Jekko is voor de consument gratis. 

 • Waar kan ik de Jekko krijgen?

  Een Jekko is verkijgbaar bij diverse gemeenten, winkels, scholen en kinderboerderijen. 

 • Hoe zet ik de Jekko in elkaar?

  De Jekko zet u handig en snel in elkaar. Bekijk de instructievideo op deze pagina.

 • Kan ik de Jekko ook ophangen?

  Ja, de Jekko kan staan en u kunt hem opgehangen. Achterop de Jekko zitten daarvoor twee gaten.

 • Wat doe ik met de Jekko als hij vol is?

  De inhoud inleveren voor recycling! Dat kan op twee manieren:

  1. Milieustraat gemeente
   De complete Jekko kunt u meenemen bij een bezoek aan de milieustraat van uw gemeente. De spaarlampen en batterijen kunt u afgeven bij het punt voor KCA (klein chemisch afval). De inhoud van het apparatentasje bij de Wecycle-container. Neem daarna de Jekko weer mee naar huis, want hij kan veel keren worden gebruikt.
  2. Winkel
   In 3.500 winkels staat een Wecycle-inleverbak voor afgedankte kleine elektrische apparaten en/of spaarlampen. Kijk op de WecycleZoeker op deze pagina waar het dichtstbijzijnde inleverpunt is. Batterijen kunt u inleveren in de batterijenton. Neem daarna de Jekko (of een doosje eruit) weer mee naar huis, want hij kan veel keren worden gebruikt.

 • Is de Jekko meerdere keren te gebruiken?

  Ja, de Jekko kan veel keren worden gebruikt.

 • Ik heb een klein elektrisch apparaat dat niet in de Jekko past, wat nu?

  Elektrische apparaten (groot en klein) kunt u altijd inleveren bij een bezoek aan de milieustraat van uw gemeente. In 3.500 winkels staat een Wecycle-inleverbak voor afgedankte kleine elektrische apparaten. Staat u met een klein apparaat in de winkel dat niet in de inleverbak past, geef het dan af aan de balie.

  Inleverpunt zoeken

 • Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?

  U kunt contact opnemen via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 616.

   

Zet zo de Jekko in elkaar

De Jekko zet u handig en snel in elkaar. Bekijk de video!


Inleveren is terugkrijgen

Zo werkt de recycling van kleine apparaten

Alle kleine apparaten en lampen die u inlevert via de Jekko, worden optimaal gerecycled. De grondstoffen kunnen opnieuw gebruikt worden en de schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. Nieuwsgierig hoe dit gaat? Bekijk de video’s!

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 616

Sacha de Haas

Management Assistent

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.