Vier bedrijven winnen Wecycle Gouden Bakkie Award voor inleveren lampen en armaturen

Geplaatst op 19 juni 2017

Wecycle beloont vier bedrijven met een Gouden Bakkie Award voor het inleveren van de meeste afgedankte lampen en armaturen. Dit keer zijn Agrolux Nederland, Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering, Pilkes Infra (vestiging Utrecht) en Ziut de gelukkige winnaars. De Gouden Bakkie Awards stimuleren bedrijven om (meer) afgedankte energiezuinige lampen en armaturen in te leveren voor recycling.

De Gouden Bakkie Awards worden uitgereikt aan bedrijven (ketens of vestigingen) die in het afgelopen jaar de meeste verlichting inzamelden. Agrolux Nederland heeft in 2016 als keten het hoogste gewicht aan lampen ingezameld en Ziut sleept opnieuw een award in de wacht met het grootste volume aan lampen plus armaturen. De winnende vestiging met het hoogste gewicht aan armaturen is Pilkes Infra uit Utrecht. Daarnaast reikt Wecycle voor het eerst een award uit aan een bedrijf uit de sloopsector: Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering verdient de award met het inleveren van het hoogste gewicht aan lampen en armaturen. 

Ziut wint de Gouden Bakkie Award voor de derde keer. Het bedrijf is marktleider in buitenarmaturen en leverde bijna 145 ton aan lampen en armaturen in. Directeur Ton Schols verklaart het succes: “Gemeenten stappen in sneltreinvaart over op led-straatverlichting, wat inhoudt dat er bovengemiddeld veel conventionele armaturen en lampen worden afgedankt. Geen wonder dat alle Ziut-vestigingen tezamen afgelopen jaar een recordgewicht aan lampen en armaturen inleverden bij Wecycle.”


Ton Schols van Ziut ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Gied van Hoorn van LightRec Nederland (links) en Raymond Onink van Wecycle

Duurzamer

De andere ketenwinnaar, Agrolux Nederland, is een wereldwijde toeleverancier van assimilatiebelichting voor de tuinbouw en leverde meer dan 9 ton aan lampen in. Peter van Heijningen, Manager Services After Sales, is tevreden over de samenwerking met Wecycle: “Waar we voorheen de afgedankte lampen met vrachtwagens naar De Lier reden om ze daar te laten ophalen, hebben we inmiddels retourkratten van Wecycle bij onze klanten op locatie staan. Dat vermindert het aantal transportbewegingen, wat zonder meer duurzamer is.”