Noppes kiest Wecycle als circulaire partner

Consumenten Winkels
Geplaatst op 21 januari 2019

Samenwerking garandeert optimale recycling na hergebruik

Noppes Kringloopwinkel geeft tweedehands elektrische apparaten die niet meer verkoopbaar zijn, voortaan af aan Wecycle. Hiermee wordt ook de afdankfase van deze producten circulair. De samenwerking is 1 januari 2019 gestart en alle zestien Noppes Kringloopwinkels doen mee. Naar verwachting levert de samenwerking jaarlijks 300 ton aan afgedankte apparaten op. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

Willem Staphorsius, directeur Noppes: “Door te kiezen voor samenwerking met Wecycle, bieden wij de klanten van al onze winkels de zekerheid dat ook na hergebruik op een verantwoorde manier wordt omgegaan met elektrische apparaten.” Noppes heeft kringloopwinkels in Beverwijk, Gouda, Grootebroek, Hoorn, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Opmeer, Purmerend, Santpoort-Noord, Uitgeest, Velserbroek, Volendam, Woerden, Wormer en Zaandam.

“Ook voor elektrische apparaten die een tweede leven krijgen via de kringloopwinkel, komt ooit het afdankmoment. Het is dan belangrijk deze via ons in te leveren voor recycling. Zo hergebruiken we grondstoffen en komen schadelijke stoffen niet in het milieu”, aldus Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. 
 
image
Kringloopwinkel Noppes laat onverkochte elektrische apparaten recyclen via Wecycle

Over Noppes
De filosofie en ambitie waarmee Noppes Kringloopwinkel zich al twee decennia lang met succes manifesteert, leeft inmiddels ook in de samenleving meer dan ooit: inclusieve- en circulaire maatschappij. Binnen dit gedachtegoed, werkt Noppes al 20 jaar aan duurzaamheid en werkgelegenheid als haar voornaamste pijlers. Noppes Kringloopwinkel beperkt de hoeveelheid grof huisvuil door hergebruik te stimuleren, met balans tussen milieu, mens en maatschappij. In de professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels, krijgen minder kansrijke op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen. Daarmee is Noppes milieubewust, maatschappelijk betrokken én voordelig voor iedereen.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.