Kinderboerderijen zamelen recordgewicht aan kleine apparaten in

Consumenten Kinderboerderijen
Geplaatst op 11 februari 2019

Het gewicht aan afgedankte kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2018 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is met 12 procent gestegen naar een record van 85.500 kilo. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De organisatie steunt de kinderboerderijen vanuit een maatschappelijke sponsoring.

“Wij werken samen met 175 kinderboerderijen die belangrijk zijn in de wijk”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. “Ze vervullen niet alleen een sociale functie, ze dragen ook actief bij aan de circulaire economie. Het is voor inwoners immers makkelijk om kleine apparaten verantwoord af te danken bij de kinderboerderij. Dat de inzameling wederom is gestegen, is een kers op de taart van onze samenwerking.”