Optimale recycling

Alle apparaten en lampen die u inlevert, laten wij optimaal recyclen. Zo zorgen we er samen voor dat nuttige grondstoffen behouden blijven en schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. 


10.000 inleverpunten

Door eenvoudig en gratis apparaten en lampen in te leveren, kunt u met een gerust gevoel blijven genieten van nieuwe spullen en draagt u bij aan een beter milieu. Inleveren kan bij uw gemeente of bij een Wecycle-inleverpunt in de buurt.


Voorlichting en educatie

Wij stimuleren jong en oud met inzamelcampagnes, winacties en educatie om afgedankte apparaten en lampen in te leveren voor recycling. Lees meer over educatie

Inleverpunt zoeken


Vind hier gemakkelijk de dichtstbijzijnde inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.  De WecycleZoeker geeft punten weer waar je e-waste gratis kan inleveren zonder een nieuw product te kopen.

Ik ben een
Mijn postcode is
Ik wil inleveren
?
?

Wat is mijnapparaatwaard.nl

Elk elektrisch apparaat heeft na het eerste gebruik nog een waarde: wilt u het apparaat repareren, verkopen, weggeven of inleveren voor recycling? Ontdek de waarde van uw apparaat!                              

www.watismijnapparaatwaard.nl
Wat is mijn apparaat waard? Denkt deze jongedame met een laptop.

Wat is mijnlampwaard.nl

Kapotte lampen levert u in voor recycling. Een armatuur heeft na gebruik nog een waarde: wilt u deze repareren, verkopen, weggeven of inleveren voor recycling? Ontdek de waarde van uw lamp of armatuur!

www.watismijnlampwaard.nl
Wat is mijn lamp waard? Denkt deze moeder met haar kind in de winkel?

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Waar kan ik mijn oude apparaten en lampen gratis inleveren?

  Alle afgedankte energiezuinige lampen (spaarlampen, ledlampen, tl-buizen) en elektrische apparaten (alles met een stekker of batterij) kunt u inleveren voor recycling. 

  U kunt uw afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen gratis inleveren:

  • Op de milieustraat van uw gemeente
  • In de winkel bij aankoop van een soortgelijk product
  • Bij de bezorger van een soortgelijk product dat u online heeft gekocht.

  Deze inlevermogelijkheden zijn wettelijk geregeld.

  Kleine apparaten en spaar-/ledlampen kunt u gratis inleveren bij de Wecycle-inleverbak in 3.500 winkels en bij 165 kinderboerderijen. Vind een Wecycle-inleverpunt bij u in de buurt met de WecycleZoeker.

  WecycleZoeker

 • Wat is mijn apparaat waard?

  Gebruikte elektrische apparaten hebben altijd nog een waarde. Repareren, verkopen, weggeven of inleveren voor recycling zijn daar voorbeelden van. De site watismijnapparaatwaard.nl helpt u een goede keuze te maken en te voorkomen dat u gebruikte apparaten weggooit.

  www.watismijnapparaatwaard.nl

 • Wat is mijn lamp waard?

  Kapotte spaarlampen, ledlampen en tl-buizen levert u altijd in voor recycling. Gebruikte armaturen hebben altijd nog een waarde. Repareren, verkopen, weggeven of inleveren voor recycling zijn daar voorbeelden van. De site watismijnlampwaard.nl helpt u een goede keuze te maken en te voorkomen dat u gebruikte lampen en armaturen weggooit.

  www.watismijnlampwaard.nl

 • Wat doet Wecycle met scholen?

  Het is belangrijk dat jonge mensen leren om afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in te leveren voor recycling. Daarom werken wij samen met 2.000 scholen. 

  Educatie

 • Heeft Wecycle winacties?

  Wecycle Dierendagbonus en kans op een High Tea!

  De winactie is afgelopen

  De winnaars van de Wecycle Dierendagbonus zijn bekend:

  - Kinderboerderij De Dierenhof - Ridderkerk
  - Kinderboerderij De Goudse Hofsteden - Gouda
  - Kinderboerderij Paardoes - Vlissingen


  Facebook acties

  Wecycle heeft diverse Facebook acties.

  Lees hier de actievoorwaarden

   

   

 • Bij welke bouwmarkten kan ik, zolang de voorraad strekt, een gratis Wecycle kliko-sticker halen? OP=OP

  De gratis Wecycle kliko-sticker is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij een van de volgende deelnemende bouwmarkten: Bauhaus, Bouwhof, Carpentier, Doe Het Zelf van den Tempel, Enorm, Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Kluswijs, Multimate, Praxis.

  Op=Op!

 • Ik wil (meer weten over) de inzamelbox Jekko

  Jekko is de praktische inzamelbox voor thuis. Met de Jekko kunt u oude kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen netjes op één centrale plek bewaren. Vervolgens kunt u dit gescheiden inleveren. De Jekko is gratis verkrijgbaar via een aantal scholen, winkels, kinderboerderijen, Repair Cafés en gemeenten.

  Jekko

 • Hoe kan ik een professioneel, groot elektrisch apparaat verantwoord afdanken?

  Heeft u een professioneel en groot elektrisch apparaat, dan kunt u bij ons een brengorder aanvragen. U kunt het apparaat bij één van de locaties inleveren die op de brengorder staat vermeld. Een groot apparaat weegt meer dan 200 kilo of heeft een omvang van 1,5 x 1,5 x 1,5 meter (of nog groter).

  Brengorder

 • Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?

  Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.


Inleveren is terugkrijgen

Optimale recycling

Als u apparaten en lampen inlevert, draagt u bij aan de circulaire economie. Wij zorgen ervoor dat grondstoffen behouden blijven en voorkomen dat schadelijke stoffen in het milieu belanden. Ook vermijden we door recycling de uitstoot van CO₂.

Steun uw kinderboerderij met een oude föhn

Veel kinderboerderijen zijn partner van ons en ontvangen een sponsorbijdrage. Steun de kinderboerderij bij u in de buurt: lever ook hier kleine apparaten in. U vindt de deelnemende locaties met de WecycleZoeker.

Inzamelactie scholen

Jong geleerd, is oud gedaan. Door kleine apparaten in te zamelen op school, leren kinderen waarom recycling belangrijk is. Bovendien verdienen de scholen mooie prijzen. 

Zo werkt de recycling van e-waste


Alle ingeleverde apparaten en lampen worden gerecycled. De grondstoffen kunnen opnieuw gebruikt worden en de schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. Nieuwsgierig hoe dit gaat? Bekijk de video’s!

Recycling televisies en monitoren

Recycling spaarlampen en tl-buizen

Recycling koel- en vriesapparaten

Recycling groot witgoedapparaten

Recycling kleine elektrische apparaten

Recycling televisies en monitoren

Recycling spaarlampen en tl-buizen

Recycling koel- en vriesapparaten

Recycling groot witgoedapparaten

Recycling kleine elektrische apparaten

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 610

Sacha de Haas

Management Assistent

Wendy van Beest

Office Manager

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.