Wecycle-inleverbakken nu bij 2.500 supermarkten

Producenten Consumenten
Geplaatst op 12 december 2017

Landelijk netwerk inleverplekken spaarlampen en kleine apparaten bij supermarkten 

Dit jaar heeft Wecycle het aantal inleverplekken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en kapotte spaarlampen (e-waste) bij supermarkten verdubbeld naar 2.500 en bereikt hiermee een landelijke dekking. Deze groei speelt in op de behoefte van de consument om klein e-waste in te leveren bij supermarkten. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Uit onderzoek door bureau Motivaction blijkt dat van de mensen die spaarlampen bij voorkeur in een winkel inleveren, zes op de tien de voorkeur geven aan de supermarkt. Hiermee is binnen de winkels de supermarkt veruit het favoriete inleverpunt voor spaarlampen. Van de mensen die afgedankte kleine apparaten het liefst in een winkel inleveren, doet ruim een derde dit het liefst bij de supermarkt.

Jan Vlak, directeur Wecycle: ”Het is voor de inzameling belangrijk dat iedereen dichtbij en makkelijk spaarlampen en kleine apparaten zoals mobieltjes, cartridges en kleine huishoudelijke apparaten kan inleveren. Hiermee dragen mensen direct bij aan de circulaire economie. Supermarkten horen tot de meest populaire inleverpunten. Vandaar dat we het aantal inleverbakken daar hebben verdubbeld tot een landelijk dekkend netwerk."

De financiering van de meubels bij de supermarkten is een samenwerking tussen de retailers en de producentenstichtingen Bruingoed, ICT Milieu en LightRec Nederland. Zij behoren tot de opdrachtgevers van Wecycle en verenigen meer dan 1.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Inleveren van spaar-/ledlampen en/of kleine apparaten kan bij 2.500 vestigingen van de volgende supermarktketens: Agrimarkt, Albert Heijn, Attent, Boni, COOP, DEEN Supermarkten, DEKA Markt, Dirk Supermarkten, Emté, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, MCD supermarkt, PLUS, Poiesz, SPAR en Vomar. Naast supermarkten staan Wecycle-inleverbakken bij bouwmarkten, elektronicazaken, woonwinkels en tuincentra.

Campagne
Wecycle voert tot het einde van het jaar campagne om de supermarkt te promoten als inleverplek voor kapotte spaar-/ledlampen, oude mobiele telefoons en lege cartridges.
Over het onderzoek
Motivation is een onafhankelijk onderzoeksbureau en ondervroeg 1.020 mensen uit hun StemPunt-panel: een steekproef van mensen tussen 18 en 75 jaar, representatief op basis van opleiding, leeftijd, geslacht, regio en waardeoriëntatie.
 
Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.