Supergaande stapt in recycle business

Geplaatst op 4 december 2017

Niet veel jongeren weten het: de grondstoffen die nodig zijn om mobiele telefoons, tablets en andere apparaten te maken, raken langzaam maar zeker op. Dat probleem is alleen maar op te lossen door afgedankte apparaten in te leveren, zodat daar weer nieuwe van gemaakt kunnen worden. Wecycle heeft daarom de hulp ingeroepen van populaire vloggers Nesim en Qucee van het veelbekeken YouTube-kanaal Supergaande. Zij zijn het gezicht van een nieuwe Wecycle-campagne, die de huidige digital natives ertoe moet aanzetten al hun oude apparaten in te leveren.

Wecycle voert campagne om de bekendheid van de inleverbakken in winkels bij jongeren tussen de 13 en 17 jaar vergroten. Deze inleverbakken zijn ook voor jongeren makkelijk te gebruiken. Nesim en Qucee van Supergaande werken daaraan mee: zij volgen hun oude mobiel van de inleverbak in de winkel via het sorteercentrum naar de recyclefabriek. Nesim & Qucee: “We werken mee aan deze campagne, omdat we het belangrijk vinden om jongeren te laten zien hoe we goed met de aarde om kunnen gaan en dat iedereen wat kan doen om hieraan bij te dragen.” De vlog –onderdeel van een nieuwe serie ‘Supergaande aan het werk’ – is te zien op het YouTube-kanaal van Supergaande.