209 basisscholen ontvangen Wecycle-certificaat

Geplaatst op 15 januari 2018
Inzamelactie steunt Stichting Jarige Job met 10.000 euro

209 basisscholen hebben een Wecycle-certificaat ontvangen voor de opbrengst van de jaarlijkse scholen inzamelactie. Kinderen en hun ouders konden oude kleine elektrische apparaten op school inleveren voor recycling. Naast een mooie beloning kregen de scholen 1, 2 of 3 sterren op hun certificaat. Hoe meer apparaten ingeleverd, hoe meer sterren. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waaraan 209 basisscholen hebben deelgenomen verspreid over heel Nederland. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, die in ons land de inzameling en recycling organiseert van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

In totaal hebben de scholen 18 ton aan oude kleine elektrische apparaten ingezameld. Zij dragen zo hun steentje bij aan het milieu, want oude apparaten kunnen goed worden gerecycled. De landelijke opbrengst is ook nog eens goed voor een sponsorcheque van €10.000,- voor Stichting Jarige Job. Met het bedrag kan Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De ouders van de jarigen ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en lekkers voor thuis.