Wecycle en kinderboerderijen bereiken mijlpaal 50.000 apparaten

Geplaatst op 22 januari 2018
Inzameling stijgt voor vijfde jaar op rij

Het aantal afgedankte kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2017 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is met 18 procent gestegen naar een record van 50.000. Er werken 170 kinderboerderijen samen met Wecycle, die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen financieel ondersteunt. 

“Sinds de start van onze samenwerking in 2013, hebben de kinderboerderijen zich ontwikkeld als makkelijk toegankelijk inleverpunt voor kleine apparaten,” zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. “En weer is de inzameling gestegen, fantastisch! Wij vinden het erg belangrijk de boerderijen te ondersteunen vanuit de maatschappelijke functie die zij hebben in de wijk, vooral op het gebied van milieu-educatie en duurzaamheid.“