Elbuco wordt Wecycle Premium Pick-up Partner

Winkels Consumenten
Geplaatst op 10 april 2018

Inleveren oude kleine apparaten steeds makkelijker voor consument

Elbuco, aanbieder van leaseconcepten voor consumentenproducten, wordt Wecycle Premium Pick-up Partner. Dit betekent dat klanten van Elbuco bij de bezorging en installatie van een nieuw groot elektrisch apparaat niet alleen het oude grote exemplaar, maar ook afgedankte kleine apparaten mee terug kunnen geven voor recycling. Deze service biedt Wecycle aan samen met vervoerders en (online) winkels.

Naast de wettelijke oud-voor-nieuw-regeling, waarbij de consument een vergelijkbaar product kan meegeven aan de bezorger van een nieuw elektrisch apparaat, bieden Wecycle Premium Pick-up Partners de mogelijkheid op dat moment ook andere kleine apparaten mee te geven. Dit betekent meer service voor de klant en meer recycling van e-waste. Kijk hier voor een korte video over de Premium Pick-up service.Elbuco werkt al samen met Wecycle als inzamelpartner en breidt haar service uit als Premium Pick-up Partner. Anne Bouk Swildens, marketing manager van Elbuco: “Elbuco biedt high service leaseconcepten. Van televisie tot wasmachine en van e-bike tot laptop. Na een eerste abonnementsperiode verlengen we de lineaire keten door een product in de refurbished lease aan te bieden. Is de kwaliteit van een product niet meer volgens onze standaarden, dan wordt deze via Wecycle gerecycled tot waardevolle grondstoffen. Het retour nemen van ook kleine apparaten bij onze klanten past helemaal binnen de services die wij willen bieden.” 

Door de Premium Pick-up service maakt Wecycle het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten makkelijk. “Mensen willen graag eenvoudig en dichtbij hun oude kleine apparaten inleveren”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. “Via onze Premium Pick-up service kan dit ook nog eens verantwoord, want de afgedankte apparaten laten wij optimaal recyclen tot nieuwe grondstoffen.” Meer (online) retailers zijn welkom zich aan te sluiten bij de Wecycle Premium Pick-up service, die nu door zo’n 70 retailers en vervoerspartners wordt aangeboden.

Voordelen retailer en consument
De Wecycle Premium Pick-up service heeft verschillende voordelen. Zo heeft de consument bij de bezorging en installatie van een groot apparaat even de tijd om kleine apparaten bij elkaar te zoeken. De bezorgers zijn gewend om te gaan met elektrische apparaten en mogen deze ook vervoeren. De inzamelpartner ontvangt de normale kostenvergoeding voor de ingeleverde apparaten. 
Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.