Basisschool Maria Goretti uit Gennep ontvangt prijs: make-over ‘Techniekhoek’

Consumenten Scholen
Geplaatst op 24 mei 2018

School wint Wecycle-campagnewedstrijd

Basisschool Maria Goretti uit Gennep heeft de Wecycle-campagnewedstrijd gewonnen. De school krijgt als prijs een make-over van de ‘techniekhoek’ in de vorm van drie Techniek Torens. Het campagne-idee, een ‘afvalmuur’ die kinderen uitlegt hoe recyclen van apparaten werkt, is vertaald naar deze prijs. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

De school sleepte de prijs binnen met het idee van een ‘afvalmuur’: een klimmuur/speeltoestel waar je alleen in kunt als je een apparaat inlevert. Vervolgens kun je op de muur ontdekken hoe het apparaat wordt gerecycled. Omdat de school binnenkort geheel wordt vernieuwd, wordt de afvalmuur niet gemaakt maar is het campagne-idee vertaald naar de Techniek Torens. Deze brengen techniek en de circulaire economie in de klas. Kinderen krijgen zo mee dat via recycling van bijvoorbeeld elektrisch gereedschap en andere apparaten, weer nieuwe grondstoffen ontstaan. Leerlingen van de school kregen naast de prijs een fraai t-shirt en mochten meehelpen om tijdelijke ‘green graffiti’ aan te brengen op het schoolplein. Het verhaal van de afvalmuur zal worden weergegeven op elke inleverdoos die wordt gebruikt bij de landelijke scholen inzamelactie dit najaar.