Vink beloond met Wecycle Gouden Bakkie Award voor inleveren lampen en armaturen

Geplaatst op 26 juni 2018

Wecycle beloont Vink Aannemingsmaatschappij met een Gouden Bakkie Award vanwege de sloop van het voormalige SDU-kantoor in Den Haag, waarbij alle lampen en armaturen zijn afgegeven aan Wecycle. Een schoolvoorbeeld van hoe bij sloop met oude verlichtingsapparatuur moet worden omgaan. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

In opdracht van vastgoedontwikkelaar Local, verwijderde Vink alle lampen en armaturen nauwkeurig uit de plafonds van de ruim 7.000m2 aan kantoorruimte en 12.000m2 aan bedrijfshalruimte. Hierbij kwam 7 ton aan lampen armaturen vrij voor recycling. “Wij spreken liever van demontage, omdat slopen suggereert dat een gebouw rigoureus met een sloopkogel met de grond gelijk gemaakt wordt en dat is juist wat wij niet doen,” zegt Martijn de Vries, Projectleider bij Vink. “Wij demonteren een gebouw stap voor stap, zodat we de materialen die vrijkomen zorgvuldig kunnen scheiden.” Als gecertificeerd sloopbedrijf werkt Vink alleen met opdrachtgevers die hen de ruimte geven om op deze manier te werken. De Beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig Slopen schrijft dit ook voor. “We hopen dat alle opdrachtgevers, zeker ook gemeenten, deze voorschriften opnemen in hun werkwijze. Alleen zo kunnen we met elkaar werken aan een beter milieu,” aldus De Vries.


Henk Vink, Directeur (rechts) en Martijn de Vries, Projectleider bij Vink (links), ontvangen de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Raymond Onink, Adviseur Zakelijke Markt van Wecycle

Over de Awards
Wecycle heeft als doel om met de Gouden Bakkie Awards partners te belonen voor de inzameling en hun voorbeeldgedrag waarmee branchegenoten ook worden gestimuleerd om meer lampen en armaturen in te zamelen. De Award is hiermee een erkenning voor de ontvanger en een aanmoediging voor de branche waarin deze opereert.
 
Wecycle reikt de Gouden Bakkie Awards uit in opdracht van de Stichting LightRec Nederland. Hierin zijn de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting verenigd. Zij zijn opdrachtgever aan Wecycle voor de inzameling en recycling van de producten die zij op de markt brengen.
 
Optimale recycling 
Wecycle laat energiezuinige lampen voor 90 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen, kleine apparaten voor 81 procent. Door optimale recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van C02 vermeden.
Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.