Verklede kinderen, Wecycle Bunny en Anne de Geit zorgen voor winnen Wecycle Dierendagbonus

Consumenten Kinderboerderijen
Geplaatst op 9 oktober 2018

Kinderboerderijen uit Breezand, Amsterdam en Almere vallen op uit veel creatieve inzendingen

Kinderboerderijen De Regenmortel in Breezand, De Werf in Amsterdam en Den Uylpark in Almere zijn de winnaars van de Wecycle Dierendagbonus. Deze drie boerderijen sprongen uit de vijftien inzendingen van de oproep om rond dierendag extra aandacht te besteden aan het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten. Een verkleedpartij, de Wecycle Bunny en Anne de Geit zorgden hiervoor. Ook het promotiemateriaal van Wecycle, een gratis kwartetspel, werd goed ingezet door de winnaars.

Er werken 175 kinderboerderijen samen met Wecycle, die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen financieel ondersteunt. Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van 250 euro. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden. De Dierendagbonus is een extra bedrag van 250 euro.

Kinderen verkleed
Kinderboerderij De Regenmortel in Breezand creëerde veel aandacht via een breed gecommuniceerde actie. Hierbij werden Facebook, flyers (verspreid op scholen en BSO) en een persbericht ingezet, waarmee de voorpagina van de krant is gehaald. De kinderboerderij maakte de inleveractie extra leuk doordat kinderen verkleed als dier mochten komen.


Verkleedde bezoekers op kinderboerderij De Regenmortel uit Breezand tijdens dierendag

Wecycle Bunny
Met een stripverhaal en een echte Wecycle Bunny promootte kinderboerderij De Werf uit Amsterdam het inleveren van kleine elektrische apparaten. Het stripverhaal is gepubliceerd op Facebook en op de boerderij zelf. Tijdens dierendag konden de bezoekers de Wecycle Bunny ook in levende lijve ontmoeten.