Intergamma ontvangt Wecycle Gouden Bakkie Award

Consumenten Installateurs Winkels
Geplaatst op 20 juni 2019

Bouwmarkt beloond voor jarenlange succesvolle inzameling consumentenverlichting

Intergamma (GAMMA, KARWEI) heeft dit jaar een Gouden Bakkie Award verdiend voor het succesvol inzamelen van consumentenverlichting. De prijs werd in ontvangst genomen op een bijzondere locatie: GAMMA-vestiging Leeuwenstein in Delft. Hier plaatste Wecycle in 2012 de eerste inzamelstraat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Op dit moment zamelt Intergamma in de 166 GAMMA- en de 136 KARWEI-bouwmarkten bijna 270.000 kilo e-waste per jaar in, waarvan 60.000 kilo lampen en armaturen. Een hoeveelheid die volgens Eric Jan Schipper, manager Compliance Services en Public Affairs, de komende jaren verder zal stijgen. 

“Aanvankelijk hadden we alleen inzamelstraten in de GAMMA. Sinds een jaar of drie hebben we ze stapsgewijs ook bij KARWEI uitgerold. Daardoor hebben nu al onze winkels – klein of groot – een inzamelstraat voor e-waste en verlichting. We weten inmiddels dat het even tijd nodig heeft om ‘in te slijten’ bij de consument. Dus ik denk vooral dat we nu pas echt vol op stoom komen”, aldus Schipper.


Eric Jan Schipper (Intergamma, tweede van rechts) ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Gied van Hoorn (LightRec, tweede van links) en Raymond Onink (Wecycle, uiterst links).

Voorloper
Volgens Wecycle-directeur Jan Vlak is het meer dan terecht dat Intergamma dit jaar een Gouden Bakkie Award ontvangt, omdat de bouwmarkt de eerste organisatie was die aanhaakte en als ‘launching customer’ de huidige inzamelstraat zelf heeft medeontwikkeld. Vlak: “Intergamma speelt al vele jaren mee op het hoogste inzamelniveau en is een voorloper geweest waar tal van andere winkeliers zich aan hebben kunnen spiegelen. Ze hebben hun zaakjes bovendien perfect op orde. Zo staan klanten nooit voor een volle bak, omdat ze meerdere keren per week en soms zelfs dagelijks worden geleegd.”

Over de Gouden Bakkie Awards
Het doel van de Gouden Bakkie Awards is het belonen van Wecycle-partners voor de inzameling van verlichting en voor hun voorbeeldgedrag, waarmee branchegenoten ook worden gestimuleerd om meer lampen en armaturen in te zamelen. De Award is hiermee een erkenning voor de ontvanger en een aanmoediging voor de sector waarin deze opereert.

Wecycle reikt de Gouden Bakkie Awards uit in opdracht van de Stichting LightRec Nederland. Hierin zijn de producenten en importeurs van energiezuinige lampen en armaturen verenigd. Zij zijn opdrachtgever aan Wecycle voor de inzameling en recycling van deze producten in de afdankfase.
Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.