Technische Unie wint eerste Recycle Power Award

Installateurs Installatie of sloop Sloopbedrijven
Geplaatst op 28 november 2019

Technische Unie heeft afgelopen dinsdag uit handen van SVEG-voorzitter Rob de Koning en Adviseur Retail van Wecycle Raymond Onink de eerste Recycle Power Award ontvangen. De groothandel leverde afgelopen jaar namelijk een buitengewone prestatie door 84,5% van al het afgedankt elektrisch gereedschap bij groothandels in Nederland in te zamelen. MVO-manager Ariane van Dijk nam de award namens de Technische Unie in ontvangst in aanwezigheid van 150 gasten tijdens een feestelijke avond op de TU boot Blue Rhapsody die lag aangemeerd in de haven van Hoorn. 

De SVEG (Stichting Verwijdering Elektrisch Gereedschap) kent voor de eerste keer deze nieuwe Award toe aan bedrijven die een buitengewone bijdrage leveren in de B2B markt aan de inzameling en daarmee hoogwaardige recycling van afgedankte elektrische apparaten. De prijs moet bedrijven aanmoedigen meer afgedankt elektrisch gereedschap in te zamelen bij alle schakels in de keten, van producent tot consument en professioneel gebruiker. De SVEG is in Nederland verantwoordelijk voor het organiseren van de inzameling en verwerking van elektrisch en elektronisch gereedschap. De aansturing en uitvoering van de activiteiten is uitbesteed aan Wecycle.

De Technische Unie nam met 84,5% van het ingezamelde klein e-waste via 38 groothandels een uitzonderlijk hoog deel voor haar rekening. Het hoge inzamelpercentage is onder meer te danken aan diverse promotieacties op social media (w.o. videos om klanten te wijzen op de inleverbakken) en aan de manier waarop de inzameling van e-waste als een serieus en relevant maatschappelijk en milieuvraagstuk wordt benaderd.

Meer lezen over de Recycle Power Award kan hier

  

Op de TU-boot de Blue Rhapsody nam Ariane van Dijk, MVO-manager van de Technische Unie, na een feestelijke toast in aanwezigheid van 150 gasten de allereerste Recycle Power Award in ontvangst van Raymond Onink, Adviseur Retail bij Wecycle en Rob de Koning, voorzitter van de SVEG. De award zal voortaan elk jaar uitgereikt worden aan bedrijven of organisaties die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de inzameling van elektrisch gereedschap.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.