DGN Retail wint Recycle Power Award voor het inzamelen van afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap

Winkels
Geplaatst op 16 oktober 2020

‘Voorbeeldige inzamelpartner’

DGN Retail, het moederbedrijf van de franchiseformules Hubo en Multimate, heeft uit handen van SVEG-voorzitter Rob de Koning de Recycle Power Award 2020 ontvangen. Het is de tweede keer dat de SVEG deze prijs uitreikt aan inzamelpartners die een buitengewone bijdrage leveren aan de inzameling en daarmee hoogwaardige recycling van afgedankt elektrisch  (tuin)gereedschap. 

DGN Retail is onderdeel van Euretco, de grootste retail-serviceorganisatie van Nederland. Het bedrijf is bij het grote publiek bekend vanwege de 175 Hubo en 25 Multimate-winkels die landelijk verspreid zijn. Die laatste worden overigens momenteel stapsgewijs omgebouwd naar de Hubo-formule. 

De SVEG (Stichting Verwijdering Elektrisch Gereedschap) besloot de tweede editie van de Power Award aan DGN Retail uit te reiken omdat ze al jaren uitstekend samenwerkt met het bedrijf. En het dankzij een landelijke dekking, met inzamelbakken in nagenoeg alle vestigingen ook al jaren relatief veel elektrisch gereedschap inzamelt. “We zien DGN Retail als een voorbeeldige en vooral ook enthousiaste partner, aldus SVEG-voorzitter Rob de Koning. “We kunnen altijd rekenen op de betrokken retailers tijdens onze on- en offline campagnes, waarbij opvalt dat men echt proactief met ons meedenkt.”


Van links naar rechts: Rob de Koning (voorzitter SVEG), Bert-Jan Keizer (Group Category Manager DGN retail),
Raymond Onink (Wecycle) en Gertjo Janssen (Algemeen directeur, DGN retail)

Voorop lopen
De Recycle Power Award moet bedrijven aanmoedigen meer afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap in te zamelen bij alle schakels in de keten, van producent tot consument en professioneel gebruiker. De SVEG is in Nederland verantwoordelijk voor het organiseren van de inzameling en verwerking van elektrisch en elektronisch (tuin) gereedschap. De SVEG is opdrachtgever van Wecycle,  die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

Volgens Bert-Jan Keizer die als Group Category Manager, samen met Algemeen Directeur Gertjo Janssen en mede namens de 200 Hubo- en Multimate-ondernemers, de award in ontvangst nam, probeert DGN Retail voorop te lopen op het thema verduurzaming. Keizer verwacht dat de inzameling nog verder kan stijgen omdat de bij DGN Retail aangesloten retailers sinds enige tijd ook Premium Pick-up Partner zijn. “Klanten die online een apparaat bestellen kunnen ervoor kiezen dit op te halen in de winkel, of het thuis te laten bezorgen. In dat geval kunnen we het oude apparaat direct meenemen. En dat mogen dus nu ook branchevreemde producten zijn.”

SVEG-voorzitter Rob de Koning vult aan: “Het is prima om de drempel zo laag mogelijk te maken, want bij consumenten thuis ligt een onzichtbare afvalberg aan e-waste verstopt in allerlei lades en kelders. Door organisaties die uitzonderlijke prestaties op dat vlak leveren in het zonnetje te zetten, willen wij ze stimuleren om in nauwe samenwerking met hun klanten zoveel mogelijk afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap via de inleverpunten te verzamelen.” 

Jaarlijks wordt ruim 40 miljoen kilo kleine elektrische apparaten ingezameld, waaronder ook elektrisch (tuin)gereedschap. Van alle ingezamelde apparaten is vormt klein e-waste  de grootste stroom. 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.