Volledige ontzorging

We ontzorgen producenten en importeurs, zodat zij makkelijk en kostenefficiënt hun wettelijke verplichtingen kunnen nakomen die voortvloeien uit de regeling AEEA.

Landelijke dekking

Wij onderhouden een landelijk dekkend netwerk van 13.000 inzamelpunten bij gemeenten en winkels.


Geen winstoogmerk

Wij zijn een non-profitorganisatie en werken in opdracht van zes productstichtingen voor 2.000 producenten & importeurs. Check hier of wij ook voor u werken.


Wetswijziging

Sinds 15 augustus 2018 is een wetswijziging van kracht. Deze heeft (mogelijk) impact op de elektrische apparatuur die u wettelijk verplicht bent te rapporteren. We noemen dit de Open Scope. Uitgebreide informatie over de Open Scope vindt u hier.

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wat houdt de wetswijziging per 15 augustus 2018 in?

  Sinds 15 augustus 2018 is een wetswijziging van kracht over de reikwijdte (scope) van de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (hierna: de Regeling). Deze wetswijziging heeft (mogelijk) impact op de elektrische apparatuur die u wettelijk verplicht bent te rapporteren. We noemen dit de Open Scope.

  In december 2018 hebben we informatie over de wetswijziging gestuurd naar de producenten die met ons samenwerken. Uitgebreide informatie over de Open Scope vindt u op onderstaande link.

  Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630. 

  Open Scope

 • Val ik onder de Regeling AEEA?

  Indien u als eerste elektrische apparaten, energiezuinige lampen en/of armaturen op de Nederlandse markt zet, zoals genoemd in de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (regeling AEEA), heeft u bepaalde verplichtingen. Een volledig overzicht hiervan staat in de regeling AEEA, waarvoor de overheid een leeswijzer heeft gemaakt. Twijfelt u of u producent of importeur bent? Check het via onderstaande link. 

  Let op; sinds 15 augustus 2018 vallen ook consumentenarmaturen en e-bikes onder de regeling AEEA. Voor de registratie van uw bedrijf i.v.m. de rapportage van consumentenarmaturen, kunt u uw bedrijf aanmelden middels onderstaande knop. Zet uw bedrijf e-bikes op de Nederlandse markt? Neem dan contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630.

  Check producenten/importeurs

 • Wat zijn mijn verplichtingen?

  De belangrijkste verplichtingen zijn als volgt verdeeld:

  Producent of importeur

  • Verstrekken van informatie aan Wecycle voor de registratie aan het Nationaal (W)EEE Register
  • Opgave doen van de geïmporteerde of geproduceerde elektrische apparaten en energiezuinige lampen en armaturen (aantallen en gewichten) die u op de Nederlandse markt zet, per kwartaal of per jaar
  • Markeren van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in de vorm van een doorgekruiste, verrijdbare afvalbak. Voorbeeld: 

             

  Wecycle

  • Inzameling, verwerking inclusief financiering van alle soorten e-waste volgens verplichte normen
  • Registratie bij en rapportage aan het Nationaal (W)EEE Register

  Neem voor meer informatie contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630.

 • Wat zijn mijn verplichtingen bij energiezuinige lampen?

  Als producent of importeur van energiezuinige lampen, bent u wettelijk verplicht de inzameling en rapportage te regelen via de Stichting LightRec Nederland. LightRec schakelt Wecycle in om de feitelijke inzameling en rapportage te laten uitvoeren.

  Neem voor meer informatie contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630.

 • Werkt Wecycle voor mijn bedrijf?

  Wecycle werkt voor 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Check of wij ook voor u werken.

 • Wat zijn de tarieven?

  Wij zijn de non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste organiseert. De kosten voor de inzameling en recycling van e-waste komen ten laste van de producenten en importeurs, die zijn aangesloten bij één of meer productstichtingen. Zij stellen de tarieven vast.

  Tarieven

 • Hoe kan ik mij aanmelden?

  Wilt u effectief en kostenefficiënt voldoen aan uw wettelijke verplichtingen? Kies dan net als 2.000 producenten & importeurs voor een solide en betrouwbare partner. Meld u aan bij ons via onderstaande knop.

  Aanmelden

 • Hoe stap ik over naar Wecycle?

  Wilt u ook effectief en kostenefficiënt voldoen aan uw wettelijke verplichtingen? Meld u dan snel en eenvoudig aan via onderstaande knop.

  Vergeet niet uw huidige lidmaatschap op te zeggen met inachtneming van de opzegtermijn. Een voorbeeld opzegbrief vindt u hier.

  Aanmelden

 • Hoe kan ik inloggen om opgave te doen?

  Volgens de regeling AEEA moet u opgave doen van de geïmporteerde of geproduceerde elektrische apparaten en energiezuinige lampen en armaturen (aantallen en gewichten) die u op de Nederlandse markt zet. Log in via de knop hieronder.

  Inloggen

 • Wat kan Wecycle nog meer voor mij betekenen?

  Wij bieden u ook:

  • Gratis inzamelservice van uw e-waste. 
  • Demonteren van bepaalde typen e-waste in onze Wecycle Service Centers
  • Recyclen van garantiegoederen of restvoorraden.
  • Europese oplossing indien u ook buiten Nederland verkoopt. 
  • Aanstellen productstichting als gemachtigd rechtspersoon in Nederland (alleen voor buitenlandse producenten).

  Neem voor meer informatie contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630.

 • Wat is WEEE Europe?

  WEEE Europe is een joint venture van verschillende Europese collectieven, waaronder Wecycle. Het bedrijf is gevestigd in Duitsland en is een one-stop-shop voor bedrijven die actief zijn in meerdere Europese landen. WEEE Europe biedt onder meer de volgende diensten:

  • Het regelen van de contracten met de verschillende Europese inzamelsystemen.
  • Een online portaal waarin gecentraliseerd de rapportage voor heel Europa kan worden gedaan. 

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website van WEEE Europe of u kunt contact opnemen met Producenten Services van Wecycle via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630.

  Website WEEE Europe

 • Wat is de relatie tussen Wecycle, de productstichtingen en de NVMP?

  Wecycle is de uitvoeringsorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen wij in opdracht van zes productstichtingen, waarbij in totaal 2.000 producenten en importeurs zijn aangesloten. De productstichtingen werken samen in de Vereniging NVMP, die de collectieve belangen van de producenten behartigt. De productstichtingen die zijn aangesloten bij de NVMP financieren de inzameling en recycling van het e-waste.

  Overzicht productstichtingen

 • Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?

  U kunt contact opnemen via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630.

Inleveren is terugkrijgen

Optimale recycling

U draagt bij aan MVO door behoud van grondstoffen en u voorkomt dat schadelijke stoffen in het milieu belanden. U loopt geen risico op reputatieschade door illegale handel. Klik op de foto hiernaast voor de video.

Social return

Wij ondersteunen gemeenten via Wecycle Service Centers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door te laten stromen naar baan of studie. Klik op de foto hiernaast voor de video met meer informatie.

Jong geleerd, oud gedaan

Als producent of importeur helpt u jonge mensen en hun ouders te leren omgaan met e-waste via samenwerking met 2.000 scholen en 170 kinderboerderijen. 

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 630

Anita de Reus

Relatiebeheerder

Naomi Boeree

Relatiebeheerder

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.