Vacature: Adviseur Public Affairs Marketing en Corporate Communicatie

Over Wecycle

Wecycle is een stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert. In opdracht van zes productstichtingen, waarbij in totaal meer dan 1.750 producenten en importeurs zijn aangesloten, regelt Wecycle de collectieve uitvoering van de wettelijke producenten verantwoordelijkheid. Dit betreft o.m. de opgave en controle van producenten van de apparaten die zij op de markt zetten, rapportages aan de overheid, het managen van een inzamel en recycling netwerk tegen zo laag mogelijke kosten en met een maximaal milieurendement, het uitvoeren van marketingcampagnes en financiële dienstverlening.

In 2017 is 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden. Wecycle is in Nederland marktleider met een aandeel van ca. 75%.

Daarnaast is Wecycle gecontracteerd als uitvoerder van het Nationaal (W)EEE Register, een publiekrechtelijke taak o.g.v. artikel 18 tot en met 20 van de Regeling afgedankte elektrische en elektronische apparaten.

Wecycle is een regieorganisatie en wordt geleid door een directeur die een bureau aanstuurt van 25 medewerkers. Als regieorganisatie stuurt Wecycle een landelijk netwerk aan waarin dagelijks 680 mensen werkzaam zijn (waarvan 27% SROI, d.w.z. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt).

Wecycle handelt vanuit de volgende waarden: verbindend, flexibel, betrouwbaar en concurrerend. Wecycle is ISO 9001 gecertificeerd.

De transitie naar een circulaire economie brengt veel energie, nieuwe ideeën en nieuwe kansen. Wecycle beweegt actief mee – vanuit haar maatschappelijk relevante positie – om opdrachtgevers en producenten nog meer toegevoegde waarde te bieden. Opdrachtgevers en producenten vragen daarbij nadrukkelijker om concurrerend en zelfstandig te opereren. 2019 staat in het teken om de huidige diensten goed te blijven uitvoeren, zoals het verantwoord inzamelen en verwerken van e-waste, consumenten op een juiste manier te laten leveren en het verzorgen van opgaves en rapportages.

De dagelijkse aansturing van het logistieke netwerk gebeurt door het operationsteam bestaande uit 4 medewerkers die aangestuurd worden door de manager operations. De manager werkt verder nauw samen met de twee adviseurs, die de belangrijkste ketenpartners bedienen. De manager operations rapporteert aan de operationeel directeur.

Speciaal voor het logistieke netwerk heeft Wecycle een bedrijfsapplicatie laten ontwikkelen. Via deze applicatie meldt een inzamelpunt het materiaal aan wat resulteert in een order. De order wordt automatisch toebedeeld aan hun dienstverlener die vervolgens de order inplant en dit via hun applicatie terugkoppelt.

Voor de uitvoering van de inzameling en recycling sluit Wecycle contracten af met dienstverleners. Afhankelijk van het soort afval en waar het vandaan komt verzorgen deze dienstverleners het transport, sortering, demontage en/of verwerking. Alle onderlinge orders van, naar en door de verschillende dienstverleners lopen via onze bedrijfsapplicatie.

Door het vertrek van een medewerker is de directie op zoek naar een nieuwe Adviseur Public Affairs Marketing en Corporate Communicatie.

Taken en verantwoordelijkheden

Als adviseur bij Wecycle werk je in een toonaangevende organisatie op het snijvlak markt-overheid aan een circulaire economie. Je krijgt een belangrijke rol in het opzetten, leiden en uitvoeren van de corporate marketing strategie, de corporate communicatie en het voeren van een consistent en zichtbaar PR beleid.

 • Je vergroot de naamsbekendheid en zet Wecycle in haar kracht door het onderscheidende imago van Wecycle te versterken in on- en offline kanalen richting hun opdrachtgevers en relevante stakeholders;
 • Je zorgt voor de opzet en uitvoering van de ‘corporate communicatiestrategie’ waardoor interne en externe stakeholders optimaal op de hoogte zijn en betrokken zijn bij Wecycle en haar activiteiten;
 • Je adviseert collega’s strategisch over het vermarkten van hun producten en maakt deze toegankelijk voor diverse doelgroepen via het organiseren van summits en opstellen van wervende teksten voor uiteenlopende uitingen on- en offline (folders, brochures, advertenties, website, nieuwsbrieven e.d.);
 • Je bent verantwoordelijk voor ontwikkeling en de begeleiding van de vormgeving en realisatie van diverse corporate communicatiemiddelen (feiten- en cijfers/jaarverslag, advertenties, brochures, flyers, uitnodigingen, …);
 • Je ontwikkelt en onderhoudt uitstekende relaties met relevante media;
 • Je zorgt ervoor dat de websites www.wecycle.nl, www.watismijnapparaatwaard.nl, www.watismijnlampwaard.nl actueel blijven en optimaal toegankelijk zijn voor externe belanghebbenden;
 • Je ondersteunt de directie en het bestuur van Wecycle bij pers- en mediacontacten en bij crisiscommunicatie; je ondersteunt management met speeches en presentaties;
 • Je ontwikkelt crisiscommunicatiebeleid;
 • Je treedt gevraagd en ongevraagd op als kritische adviseur van het bestuur van Wecycle ten aanzien van vraagstukken op het gebied van marketing, communicatie en PR;
 • Je biedt ondersteuning aan PR activiteiten voor adviseurs gemeenten en retail.

Welke kennis en ervaring zoeken wij?

Wecycle is op zoek naar een oorspronkelijke adviseur marketing en communicatie. Een ondernemende professional, met hands-on mentaliteit en tenminste vijf jaar ervaring. Een teamplayer en verbinder die successen boekt bij hun netwerkpartners, hun interne medewerkers optimaal ondersteunt en op een positieve manier bijdraagt aan hun reputatie.

 • Afgeronde WO of HBO opleiding op het gebied van Marketing, PR, Communicatie en tenminste NIMA-B2 Corporate Communicatie (bij voorkeur NIMA C);
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met communicatie in een veranderende omgeving, in projecten die maatschappelijk onder een vergrootglas liggen en in een complexe omgeving waarin veel partijen vaak met tegengestelde belangen acteren;
 • Aantoonbare ervaring met PR en woordvoering;
 • Een energieke netwerker, vanuit een passie voor marketing gedreven;
 • Ervaring met het opzetten en onderhouden van social media kanalen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Stressbestendig, kunnen werken onder tijdsdruk en met deadlines.

Arbeidsvoorwaarden

Een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Procedure

- Interview met Boyden;
- Na wederzijdse overeenstemming presentatie aan opdrachtgever;
- Volledige discretie.

Wilt u reageren?

Stuur een e-mail met CV en motivatie. Voor eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Boyden via 020 - 66 11 799.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.