Vacature Manager Operations

Over Wecycle

Wecycle is een stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert. In opdracht van zes productstichtingen, waarbij in totaal meer dan 1.750 producenten en importeurs zijn aangesloten, regelt Wecycle de collectieve uitvoering van de wettelijke producenten verantwoordelijkheid. Dit betreft o.m. de opgave en controle van producenten van de apparaten die zij op de markt zetten, rapportages aan de overheid, het managen van een inzamel en recycling netwerk tegen zo laag mogelijke kosten en met een maximaal milieurendement, het uitvoeren van marketingcampagnes en financiële dienstverlening.

In 2017 is 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden. Wecycle is in Nederland marktleider met een aandeel van ca. 75%.

Daarnaast is Wecycle gecontracteerd als uitvoerder van het Nationaal (W)EEE Register, een publiekrechtelijke taak o.g.v. artikel 18 tot en met 20 van de Regeling afgedankte elektrische en elektronische apparaten.

Wecycle is een regieorganisatie en wordt geleid door een directeur die een bureau aanstuurt van 25 medewerkers. Als regieorganisatie stuurt Wecycle een landelijk netwerk aan waarin dagelijks 680 mensen werkzaam zijn (waarvan 27% SROI, d.w.z. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt).

Wecycle handelt vanuit de volgende waarden: verbindend, flexibel, betrouwbaar en concurrerend. Wecycle is ISO 9001 gecertificeerd.

De transitie naar een circulaire economie brengt veel energie, nieuwe ideeën en nieuwe kansen. Wecycle beweegt actief mee – vanuit haar maatschappelijk relevante positie – om opdrachtgevers en producenten nog meer toegevoegde waarde te bieden. Opdrachtgevers en producenten vragen daarbij nadrukkelijker om concurrerend en zelfstandig te opereren. 2019 staat in het teken om de huidige diensten goed te blijven uitvoeren, zoals het verantwoord inzamelen en verwerken van e-waste, consumenten op een juiste manier te laten leveren en het verzorgen van opgaves en rapportages.

De dagelijkse aansturing van het logistieke netwerk gebeurt door het operationsteam bestaande uit 4 medewerkers die aangestuurd worden door de manager operations. De manager werkt verder nauw samen met de twee adviseurs, die de belangrijkste ketenpartners bedienen. De manager operations rapporteert aan de operationeel directeur.

Speciaal voor het logistieke netwerk heeft Wecycle een bedrijfsapplicatie laten ontwikkelen. Via deze applicatie meldt een inzamelpunt het materiaal aan wat resulteert in een order. De order wordt automatische toebedeeld aan hun dienstverlener die vervolgens de order inplant en dit via hun applicatie terugkoppelt.

Voor de uitvoering van de inzameling en recycling sluit Wecycle contracten af met dienstverleners. Afhankelijk van het soort afval en waar het vandaan komt verzorgen deze dienstverleners het transport, sortering, demontage en/of verwerking. Alle onderlinge orders van, naar en door de verschillende dienstverleners lopen via hun bedrijfsapplicatie.

Door het vertrek van een medewerker is de directie op zoek naar een nieuwe manager operations.

Functieomschrijving

Voor deze functie is Wecycle op zoek naar een echte aanpakker die structuur kan bieden in het beheer van dit complexe logistieke netwerk en kansen voor verbetering aangrijpt op basis van data analyse. Verder vergroten van de klanttevredenheid en servicegerichtheid van het operationsteam is daarbij belangrijk.

De volgende taken horen tot de functie van manager operations:

 • Leidinggeven binnen het team van operations aan een 4-tal medewerkers;
 • Rapportage van KPI’s aan de operationeel directeur;
 • Analyseren van data rondom inzameling, sortering, transport en verwerking;
 • Aanleveren van data voor maand- en kwartaalrapportages;
 • Verbeteren van processen voor het operations team;
 • Zelfstandig oplossen van logistieke vraagstukken;
 • Eerste aanspreekpunt voor vragen over inzameling, sortering, transport en verwerking, zowel in- als extern;
 • Voorbereiden overleggen met contractpartijen voor operationeel directeur;
 • Beheren bedrijfsapplicatie en coördineren van nieuwe registraties.

Functie-eisen

 • HBO niveau;
 • MS Office en voor Excel niveau gevorderd;
 • Goede mondelinge- en schriftelijke communicatie in NL, ENG is een pré;
 • Tenminste 3 jaar werkervaring in de logistieke dienstverlening;
 • Tenminste 3 jaar werkervaring in aansturing (customer service) team;
 • Gedreven, gericht op afleveren van kwaliteit, geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Ervaring in en kennis van (afval) logistiek, transportplanning is een pré;
 • Ervaring met en kennis van Qlik Sense is een pré.

Een geschikte kandidaat voor deze functie beschikt over de volgende competenties:

 • Sturen, coachen en motiveren van anderen;
 • Opbouwen en onderhouden van relaties;
 • Constructief kritisch;
 • Gedreven innovatief met overtuigingskracht en zelfvertrouwen;
 • Data gedreven, analytisch, conceptueel en procesmatig sterk.

Arbeidsvoorwaarden

Een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

 

Procedure

- Interview met Boyden;

- Na wederzijdse overeenstemming presentatie aan opdrachtgever;

- Volledige discretie.

Wilt u reageren?

Stuur een e-mail met CV en motivatie. Voor eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Boyden via 020 - 66 11 799.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.