Volledige ontzorging

Wij ontzorgen u via uw distributiecentrum of winkelvloer van al uw e-waste en bieden een kostenvergoeding op basis van de hoeveelheid/soort aangeboden apparaten.

Geen risico op illegale handel

Door met ons samen te werken, loopt u geen risico dat e-waste terechtkomt in het illegale circuit en wordt het e-waste optimaal gerecycled.

Geen winstoogmerk

Wij zijn de non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste regelt.

Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wat zijn mijn verplichtingen als fysieke winkel, online winkel of kringloopwinkel? 

  Fysieke winkels

  Elke winkel heeft de volgende wettelijke verplichtingen:

  • Indien uw klant een elektrisch apparaat of energiezuinige lamp koopt, bent u verplicht een soortgelijk product in te nemen. Dit heet de ‘oud-voor-nieuw’-regeling. Deze verplichting geldt zowel voor fysieke winkels als voor online winkels.
  • Uw winkel is verplicht de ‘oud-voor-nieuw’-regeling duidelijk aan uw klanten te communiceren. Wij zijn onze inzamelpartners hierbij van dienst met een gratis vignet, te downloaden via myWecycle.
  • Indien uw winkel een verkoopoppervlak voor elektrische apparaten boven de 400m2 heeft, bent u verplicht alle afgedankte kleine elektrische apparaten aan te nemen, ook zonder dat uw klant een aankoop doet. Een klein apparaat past in een normale boodschappentas. 

  Online winkels 

  • Indien uw klant een elektrisch apparaat of energiezuinige lamp koopt, bent u verplicht een soortgelijk product in te nemen. Dit heet de ‘oud-voor-nieuw’-regeling.
  • Uw winkel is verplicht de ‘oud-voor-nieuw’-regeling duidelijk aan uw klanten te communiceren vóór afronding van het betaalproces op de website

  Kringloopwinkels 

  Ook voor elektrische apparaten die een tweede leven krijgen via de kringloopwinkel, komt ooit het afdankmoment. Bent u een kringloopbedrijf? Ook dan kunt u met ons samenwerken. Wij bieden u en uw klanten de zekerheid dat ook in de afdankfase op een verantwoorde manier wordt omgegaan met (kleine) elektrische apparaten.

 • Wat is de kostenvergoeding voor ingeleverde elektrische apparaten?

  We bieden winkels een kostenvergoeding (excl. BTW) op basis van de hoeveelheid/soort aangeboden apparaten:

  • Groot witgoedapparaten (GWG) en koel-/vriesapparaten (KV)
   6 euro per apparaat
  • Kleine elektrische en ICT-apparaten (KEI)
   2 euro per volle KEI-box
   1 euro per overig apparaat dat niet in de KEI-box past
  • Beeldbuistelevisies en –monitoren (CRT)
   4 euro per apparaat 
  • Platte televisies en monitoren (FPD)
   3 euro per apparaat

  Winkels die vanaf een distributiecentrum elektrische apparaten grootschalig (in containers) gesorteerd aanbieden in vijf fracties (GWG, KV, KEI, CRT en FPD), ontvangen een kostenvergoeding van 140 euro per ton.

 • Is mijn bedrijf partner van Wecycle?

  Wij werken samen met 13.000 inzamelpunten. Winkels die apparaten en lampen inzamelen zonder dat de klant een aanschaf hoeft te doen, staan vermeld op de WecycleZoeker.

  WecycleZoeker

 • Hoe kan ik mij aanmelden?

  Wilt u eenvoudig en gratis voldoen aan uw wettelijke verplichtingen? Meld u bij ons aan en kies net als duizenden winkels in Nederland voor een solide en betrouwbare partner

  Aanmelden

 • Hoe kan ik inloggen om een ophaalverzoek te doen?

  Om een ophaalverzoek te plaatsen, kunt u via de knop hieronder inloggen.

  Inloggen

 • Hoe kan ik een professioneel elektrisch apparaat verantwoord afdanken?

  Als u een professioneel elektrisch apparaat wilt inleveren vul dan het formulier in en wij nemen contact met u op.

 • Hoe ben ik vindbaar als inleverpunt?

  Wilt u vindbaar zijn als inleverpunt voor (klein) e-waste, zonder dat uw klant een aankoop hoeft te doen? Login op myWecycle en wijzig bij het servicepunt de gegevens onder het kopje WecycleZoeker .

  WecycleZoeker

 • Wat is de Wecycle Premium Pick-up service en hoe kan ik Wecycle Premium Pick-up Partner worden?
  Om uw klanten ook thuis een prettige inleveroplossing te bieden, kunt u een Wecycle Premium Pick-up Partner worden. Bij onze Premium Pick-up Partners kunnen consumenten bij aflevering van een groot apparaat, zoals een wasmachine of koelkast, niet alleen het oude exemplaar meegeven maar ook kleinere elektrische apparaten zoals een föhn, boor, laptop, mobiel, bureaulamp of TV. U biedt uw klanten meer service en maakt gebruik van een extra contactmoment voor online traffic. Meer informatie in deze flyer of direct aanmelden kan via e-mail

 • Wat kan Wecycle nog meer voor mij betekenen?

  Wij bieden u ook:

  • Gratis ophaalservice en veilige inzamelmiddelen
  • Inzamelmeubel voor in de winkel
  • Gratis Jekko inzamelboxen voor uw klanten 
  • Wecycle Recycle Certificaat, bijvoorbeeld voor uw MVO-verslag

 • Ik wil meer weten over de winactie Jekko Display voor medewerkers van deelnemende inzamelpartners
  Helaas, deze winactie is afgelopen. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 • Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?

  U kunt contact opnemen via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 600.

Inleveren is terugkrijgen

Optimale recycling

Uw samenwerking met ons draagt bij aan uw MVO-beleid. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Hiermee levert u een bijdrage aan de circulaire economie.

Mens en milieu beschermd

Als onze inzamelpartner bent u verzekerd van optimale recycling via wettelijk gecertificeerde verwerkers. Wij garanderen dat uw ingeleverde apparaten en lampen niet in de illegale handel terechtkomen.

Veilige inzamelmiddelen, vlotte logistiek

Wij leveren gratis veilig inzamelmiddelen en goede afspraken zorgen voor een vlotte afvoer van het e-waste.

Bied uw klanten ook een inleveroplossing voor thuis

Om uw klanten ook thuis een prettige inleveroplossing te bieden, kunt u een Wecycle Premium Pick-up Partner worden. Bij onze Premium Pick-up Partners kunnen consumenten bij aflevering van een groot apparaat, zoals een wasmachine of koelkast, niet alleen het oude exemplaar meegeven maar ook kleinere elektrische apparaten zoals een föhn, boor, laptop, mobiel, bureaulamp of TV. U biedt uw klanten meer service en maakt gebruik van een extra contactmoment voor online traffic. Klik op de foto hiernaast voor de video. Lees meer in deze flyer. Meer informatie of direct aanmelden kan via e-mail.

Gratis Jekko's

Inzamelbox voor thuis om de inzameling onder uw klanten te stimuleren

Jekko is de praktische inzamelbox voor thuis. Met de Jekko kunnen uw klanten gebruikte kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen netjes op één centrale plek bewaren. Vervolgens kunnen ze dit gescheiden inleveren. 

Inzamelpartners kunnen gratis Jekko’s bestellen, zolang de voorraad strekt. Klik hier voor meer informatie over de Jekko.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer (079) 7600 600

Raymond Onink

Adviseur Zakelijke Markt

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.